Ernst Kempf

Fra udstilling med Ernst Kempfs værk
Fra udstilling med Ernst Kempfs værk
Biderangle
Biderangle
kugle i ahorn
kugle i ahorn

Kuglen står ikke "fast" men vipper tilbage på plads som en "tumling"

kugler
kugler

Ahorn

Blå kugleskal
Blå kugleskal

Ambrosia ahorn. Bejdse

Snurretop
Snurretop
grøn skål
grøn skål

Ambrosia ahorn. Bejdse

Fad
Fad

Ask

Skål
Skål

Ahorn

1/1

Ernst Kempf bor og arbejder i nationalpark Thy midt i skoven. Med stor tålmodighed, viden og sans for træ og træsorter får han de smukkeste former og grafiske linjer frem i sine ting. Skåle og vaser står enten i naturfarve eller behandles med bejdse eller syre.

Ernst siger: Træ bliver brugt for lidt som materiale i kunsten synes jeg. Det ses godt nok her og der på udstillinger og museer, men slet ikke nok. Jeg prøver i al beskedenhed at rette lidt op på det ved at indsende noget af det jeg laver til lokale kunstudstillinger. Hidtil har jeg holdt mig til de jyske, hvor jeg efterhånden har fået antaget nogle af mine produkter.  

Mit tema er farver 

Jeg farver 3-dimensionale flader, for man kan jo lægge farver på en 3-dimensional form lige så vel som på et 2-dimensionalt lærred. De skåle jeg farver er drejede som matematiske flader, rene flader som jeg bejdser så farverne spiller sammen med ahornens svage antydninger af årringe og ambrosiasvampens tydeligere ofte symmetriske tegninger. 

Jeg forstærker de naturlige farveforskelle der er mellem kernetræ og splint i egetræ, ved at ryge det med ammoniak. Det er en gammel metode til at farve egetræ mørk. Virkningen fremkommer fordi kernetræ i eg er meget syreholdigt, primært garvesyre. 

Ernst Kempf

Træ